Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тужилачки савет тзв. Косова позвао Куртија да се не меша у рад независних институција

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Fitore Syla/Cropped photo / Центар Приштине
Центар Приштине - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Тужилачки савет тзв. Косова (ТСК) позвао је данас премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да се не меша у рад независних институција, попут Државног тужилаштва.
Реагујући на Куртијеву изјаву да Државно тужилаштво није подигло више оптужница за догађаје у Бањској, ТСК га је позвала да се клони институција тужилачког система и да не покушава да јавно линчује све што има везе са институцијом државног тужиоца и радом тужилаштава и државних тужилаца, пренела је Економија онлајн.
ТСК је, такође, осудио Куртијеву злоупотребу слободе говора, истичући да на тужилачки систем неће утицати изјаве које долазе из високих политичких кругова, али да ће као независна и непристрасна институција у вршењу свог мандата ићи до краја у сваком случају који је на штету грађана КиМ.
ТСК је истакао да, у складу са законом, Специјално тужилаштво делује као независна институција и да сарађује са свим институцијама за спровођење закона на прикупљању чињеница.
Сходно томе, ТСК тражи од приштинске владе да дозволи свим органима да поступају у складу са законима и важећим овлашћењима.
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
СРБИЈА
Петковић: Апсолутна лаж да се Београд спрема за напад, Курти жели нову кризу
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала