СПОРТ

Догађај године – Ђоковићево крунисање у Надаловом „дворишту“ /видео/

На терену пред којим је постављена статуа највећег ривала, на подлози која му најмање одговара, пред публиком која га не воли Новак Ђоковић је подигао лествицу и постао најбољи тенисер свих времена, освојивши 23. Грен слем трофеј.
Sputnik
Ролан Гарос, једини Грен слем турнир који се игра на подлози од шљаке, никада није био омиљен Ђоковићу – самим тим му је постао и нека врста ултимативног циља, који је српски тенисер први пут остварио сада већ давне 2016. године.
Пет година му је требало да то понови, а трећи трофеј у Паризу памтиће се заувек јер је значио остављање Рафаела Надала на пехар разлике и нови рекордни 24. чиме је себи за вјек и вјекова ставио круну најбољег тенисера свих времена.
СПОРТ
Србија није могла да замисли бољи дочек: Новак, тим и публика заједно одбројали до 2024. године
Колико симболике има у свему, освојио је рекордни 23. Грен слем трофеј и то на стадиону испред кога је постављена Надалова статуа и то на турниру који је Шпанац освајао чак 14 пута?!
Посебно је фасцинантан начин на који је то Ђоковић урадио, „почистио“ је Каспера Руда у три сета пошто је претходно савладао Карлоса Алкараса и Карена Хачанова, Хуана Пабла Вариљаса, Алехандра Давидовича Фокину, Мартона Фучовича и Алекса Ковачевића.
Турнир за памћење, моменат за историју и заслужено најважнији спортски догађај године у избору Спутњик спорта.
Коментар