СРБИЈА

Камерон: Лондон ће помоћи тзв. Косову да га признају и друге земље

Британски министар спољних послова Дејвид Камерон изјавио је данас да ће Велика Британија помоћи тзв. Косову да га признају земље које то до сада нису учиниле, као и да буде признато у међународним институцијама. Огласио се српски шеф дипломатије Ивица Дачић који је рекао да је његова изјава крајње лицемерна и заслужује најоштрију осуду.
Sputnik
Камерон је то рекао на конференцији за медије, након састанка са тзв. министарком спољних послова привремених институција Доником Гервалом и додао да Лондон жели да помогне Приштини у области безбедности, економије, владавине права и борбе против корупције, пренео је Репортери.
Камерон је подсетио да је Британија ове године послала на Косово и Метохију више од 600 војника и да је поносан на успех који британске трупе имају.
Стабилност на Западном Балкану је веома важна и Британија је уложила велике напоре у том правцу, навео је Камерон, наглашавајући да је веома важно осигурати безбедност за све заједнице на тзв. Косову.
"То је нешто у шта Британија ове године улаже 45 милиона фунти. То је нешто веома важно за наш национални интерес. Живимо у свјету велике неизвесности, велике нестабилности, свету великих сукоба и време је да земље попут Британије подрже наше пријатеље, да блиско сарађују у нашим важним савезима", рекао је он.
Огласио се српски шеф дипломатије Ивица Дачић који је рекао да је његова изјава крајње лицемерна и заслужује најоштрију осуду.
Камерон је синоћ у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Погледајте и:
Коментар