Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Камерон: Лондон ће помоћи тзв. Косову да га признају и друге земље

© AFP 2023 / AHMED HASANДејвид Камерон
Дејвид Камерон - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Пратите нас
Британски министар спољних послова Дејвид Камерон изјавио је данас да ће Велика Британија помоћи тзв. Косову да га признају земље које то до сада нису учиниле, као и да буде признато у међународним институцијама. Огласио се српски шеф дипломатије Ивица Дачић који је рекао да је његова изјава крајње лицемерна и заслужује најоштрију осуду.
Камерон је то рекао на конференцији за медије, након састанка са тзв. министарком спољних послова привремених институција Доником Гервалом и додао да Лондон жели да помогне Приштини у области безбедности, економије, владавине права и борбе против корупције, пренео је Репортери.
Камерон је подсетио да је Британија ове године послала на Косово и Метохију више од 600 војника и да је поносан на успех који британске трупе имају.
Стабилност на Западном Балкану је веома важна и Британија је уложила велике напоре у том правцу, навео је Камерон, наглашавајући да је веома важно осигурати безбедност за све заједнице на тзв. Косову.
"То је нешто у шта Британија ове године улаже 45 милиона фунти. То је нешто веома важно за наш национални интерес. Живимо у свјету велике неизвесности, велике нестабилности, свету великих сукоба и време је да земље попут Британије подрже наше пријатеље, да блиско сарађују у нашим важним савезима", рекао је он.
Огласио се српски шеф дипломатије Ивица Дачић који је рекао да је његова изјава крајње лицемерна и заслужује најоштрију осуду.
Камерон је синоћ у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала