КУЛТУРА

Пучинијевих 12 страна љубави поводом 100 година од смрти великог композитора

Гала оперски концерт „Пучинијевих 12 страна љубави”биће одржан 14. фебруара у Великој дворани Коларчеве задужбине, поводом обележавања 100 година од смрти овог великог композитора.
Sputnik
Ово ће бити посебан музичко-сценски догађај, на коме ће наступити познати светски тенори Дарио ди Вијетри (Италија) и Гјоргји Цуцковски (Северна Македонија), сопран Марија Јелић, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” уз вођство познатог италијанског диригента Мауриција Коласантија, у режији Дејана Прошева.
Сопран Марија Јелић, која је и идејни творац програма, најављује арије и дуете из Пучинијевих 12 опера као омаж великом композитору:
„Дванаест је број који поседује веома велику симболику - 12 апостола из Светог писма, 12 богова са Олимпа, 12 израелских племена у Библији. Покушаћемо да се кроз концерт концептуално осврнемо на Фромову књигу 'Умеће љубави' и да дочарамо љубав публици са свих страна, јер по Фрому љубав није примарно однос према одређеној особи. То је став, орјентација бића према свету као целини, не према једном објекту љубави“.
Марија Јелић
Коментар