- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Пучинијевих 12 страна љубави поводом 100 година од смрти великог композитора

© Фото : Уступљено СпутњикуУметнички ансамбл "Станислав Бинички"
Уметнички ансамбл Станислав Бинички - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Пратите нас
Гала оперски концерт „Пучинијевих 12 страна љубави”биће одржан 14. фебруара у Великој дворани Коларчеве задужбине, поводом обележавања 100 година од смрти овог великог композитора.
Ово ће бити посебан музичко-сценски догађај, на коме ће наступити познати светски тенори Дарио ди Вијетри (Италија) и Гјоргји Цуцковски (Северна Македонија), сопран Марија Јелић, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” уз вођство познатог италијанског диригента Мауриција Коласантија, у режији Дејана Прошева.
Сопран Марија Јелић, која је и идејни творац програма, најављује арије и дуете из Пучинијевих 12 опера као омаж великом композитору:
„Дванаест је број који поседује веома велику симболику - 12 апостола из Светог писма, 12 богова са Олимпа, 12 израелских племена у Библији. Покушаћемо да се кроз концерт концептуално осврнемо на Фромову књигу 'Умеће љубави' и да дочарамо љубав публици са свих страна, јер по Фрому љубав није примарно однос према одређеној особи. То је став, орјентација бића према свету као целини, не према једном објекту љубави“.
© Фото : Уступљено Спутњику из приватне архиве Мсрије Јелић/Sergey MardeloМарија Јелић
Марија Јелић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
Марија Јелић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала