СПОРТ

„Морамо редовније да побеђујемо Новака“

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, претходне године три пута се сусрео са Холгером Рунеом, данским тенисером, који је победио у једном од тих дуела. Млади Данац верује да му је искорак на листи потребно да како он тако и његови вршњаци чешће побеђују српског аса.
Sputnik
На предстојећем Аустралијан опену Новак Ђоковић биће први фаворит за освајање титуле, али и поред тога што то знају млади тенисери надају се чуду или лошем дану српског аса.
Холгер Руне један је од играча који је прошле године победио Новака, али први рекет света осветио му се потом у два наредна сусрета. Управо Новак према мишљењу младог Данца „спречава“ напредак млађе генерације тенисера.
„Морамо да направимо искорак, да га побеђујемо редовније, а не само једном. Ја сам га победио, Синер га је победио, али и даље је Новак освојио три од четири Слема, умало и Вимблдон. Још нисмо на његовом нивоу, морамо да дамо све од себе да га истиснемо", рекаоје тренутно осми рекет света.
Ђоковић и Руне састали су се пет пута, али само једном на Гренд слему и то 2021. године на УС Опену када је славио српски ас.
„Никада га нисам победио на Слему. Ништа није немогуће, али ту је теже – он се на слемовима осећа комфорније, игра се на три добијена сета и има дугогодишње искуство. Зна да може да се врати чак и ако заостаје са 2-0 у сетовима. Мислим да више играча верује да може да га победи на два добијена сета, али на Слемовима мањи број играча верује у то“, закључио је Руне.
СПОРТ
Лајовић и Кецмановић сигурни у Аустралији
СПОРТ
Велики скок руског чуда – три корака уназад за Олгу
СПОРТ
Недодирљиви Новак и даље броји, а иза угла је – његово „омиљено игралиште“
Коментар