- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Морамо редовније да побеђујемо Новака“

© AP Photo / Frank Franklin IIХолгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен
Холгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, претходне године три пута се сусрео са Холгером Рунеом, данским тенисером, који је победио у једном од тих дуела. Млади Данац верује да му је искорак на листи потребно да како он тако и његови вршњаци чешће побеђују српског аса.
На предстојећем Аустралијан опену Новак Ђоковић биће први фаворит за освајање титуле, али и поред тога што то знају млади тенисери надају се чуду или лошем дану српског аса.
Холгер Руне један је од играча који је прошле године победио Новака, али први рекет света осветио му се потом у два наредна сусрета. Управо Новак према мишљењу младог Данца „спречава“ напредак млађе генерације тенисера.
„Морамо да направимо искорак, да га побеђујемо редовније, а не само једном. Ја сам га победио, Синер га је победио, али и даље је Новак освојио три од четири Слема, умало и Вимблдон. Још нисмо на његовом нивоу, морамо да дамо све од себе да га истиснемо", рекаоје тренутно осми рекет света.
Ђоковић и Руне састали су се пет пута, али само једном на Гренд слему и то 2021. године на УС Опену када је славио српски ас.
„Никада га нисам победио на Слему. Ништа није немогуће, али ту је теже – он се на слемовима осећа комфорније, игра се на три добијена сета и има дугогодишње искуство. Зна да може да се врати чак и ако заостаје са 2-0 у сетовима. Мислим да више играча верује да може да га победи на два добијена сета, али на Слемовима мањи број играча верује у то“, закључио је Руне.
Миомир Кецмановић Џек Дрејпер - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СПОРТ
Лајовић и Кецмановић сигурни у Аустралији
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СПОРТ
Велики скок руског чуда – три корака уназад за Олгу
Новак Ђоковић Србија Кина Јунајтед куп - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СПОРТ
Недодирљиви Новак и даље броји, а иза угла је – његово „омиљено игралиште“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала