РУСИЈА

Путин честитао 80. годишњицу ослобођења Великог Новгорода од нациста: Подвиг генерације победника

Руски председник Владимир Путин честитао је становницима Новгородске области 80. годишњицу ослобођења Великог Новгорода од нацистичких освајача, истакавши да је света дужност Руса да очувају историјску истину о подвигу генерације победника и памте како су њихово јединство и заједништво помогли да се превазиђу сва искушења.
Sputnik
„Ослобођење наше древне престонице од нациста било је не само значајна прекретница Великог отаџбинског рата, већ и догађај од огромног симобличког, моралног значаја, јер се овде, у Великом Новгороду, родила хиљадугодишња руска државност, постављени су темељи националне културе, образовања, уметности“, нагласио је Путин у поруци, а објављено на Телеграм каналу Кремља.
У обраћању руског лидера такође се истиче да ће у народном сећању вечно остати упамћен подвиг војника и официра, бораца партизанских одреда, становника Новгорода и свих оних који су бранили град.
Поред тога, Путин је истакао да су вечно сећање заслужили и они који су обнављали Велики Новгород, као и споменике и светиње које је непријатељ уништио, јер није имао за циљ само истребљење народа, већ и уништење његове историје.
РУСИЈА
Путин поводом 80 година од ослобођења Донбаса од нациста: Дух Црвене армије предводи борце и данас
Коментар