РУСИЈА

Влада Украјине предлаже: Забранити све транспортне везе са Русијом на 50 година

Влада Украјине предлаже да се забране све транспортне веза са Русијом на период од 50 година, документ је објављен на сајту украјинске Владе.
Sputnik
„Одобрити и дати на разматрање Савету за националну безбедност и одбрану (СНБО) Украјине предлоге за примену на период од 50 година специјалних економских и других рестриктивних мера (санкција) које одговарају принципима њихове примене, утврђеним Законом Украјине ’о санкцијама’, на транспортни сектор Руске Федерације“, наводи се у тексту.
Документ предвиђа забрану директног ваздушног саобраћаја Руске Федерације са Украјином, као и забрану становницима Русије да користе ваздушни простор Украјине, затим забрану уласка у Украјину аутомобилима који су регистровани на територији Русије, забрану у свим царинским режимима железничких веза за особе које су повезане са Руском Федерацијом, као и забрану пловидбе у унутрашњим водама Украјине и улазак бродова који плове под руском заставом у морске луке Украјине.
Представник украјинске Владе у Врховној ради Тарас Мељничук је у августу прошле године саопштио да је Украјина једнострано прекинула споразум са Русијом о координацији активности у железничком транспорту.
Погледајте и:
Коментар