- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Влада Украјине предлаже: Забранити све транспортне везе са Русијом на 50 година

© Sputnik / СтрингерЗграда Владе Украјине у Кијеву
Зграда Владе Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2024
Пратите нас
Влада Украјине предлаже да се забране све транспортне веза са Русијом на период од 50 година, документ је објављен на сајту украјинске Владе.
„Одобрити и дати на разматрање Савету за националну безбедност и одбрану (СНБО) Украјине предлоге за примену на период од 50 година специјалних економских и других рестриктивних мера (санкција) које одговарају принципима њихове примене, утврђеним Законом Украјине ’о санкцијама’, на транспортни сектор Руске Федерације“, наводи се у тексту.
Документ предвиђа забрану директног ваздушног саобраћаја Руске Федерације са Украјином, као и забрану становницима Русије да користе ваздушни простор Украјине, затим забрану уласка у Украјину аутомобилима који су регистровани на територији Русије, забрану у свим царинским режимима железничких веза за особе које су повезане са Руском Федерацијом, као и забрану пловидбе у унутрашњим водама Украјине и улазак бродова који плове под руском заставом у морске луке Украјине.
Представник украјинске Владе у Врховној ради Тарас Мељничук је у августу прошле године саопштио да је Украјина једнострано прекинула споразум са Русијом о координацији активности у железничком транспорту.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала