СПОРТ

Рускиња је највеће изненађење у Аустралији: Сви су гледали Миру – али Ана је још у Мелбурну

Ана Калинска, руска тенисерка, пласирала се у четвртфинале Аустралијан опена после победе над Италијанком Јасмин Паолини резултатом 6:4, 6:2. Рускињи је овај пласман уједно и највећи у каријери.
Sputnik
Док су све очи биле упрте у младу Миру Андрејеву, чини се да је у сенци била Ана Калинска, још једна Рускиња која није млада колико Мира, али је дефинитивно једно од највећих изненађења на турниру.
Калинска има 25 година, 75. тенисерка је на ВТА листи, а до сада у каријери није успела да забележи ниједну победу на Аустралијан опену.
Не само да је ове године то променила већ је стигла до четвртфинала. Редом је побеђивала Волинетс, Рус, Стивенс и затим Паолини којој је за цео меч допустила само један брејк.
Након што су једна другој одузеле сервис у трећем и четвртом гему, Калинска је направила и други брејк у петом гему и потом лако привела сет крају. У другом сету Рускиња је противници два пута одузела сервис гем и без проблема се пласирала у четвртфинале.
Калинска до сада никада није прошла даље од другог кола Гренд слема, али када су је после победе над Паолини упитали да ли је веровала да ће доћи до четвртфинала, дала је потврдан одговор.
„Веровала бих, верујем у себе“, поручила је руска тенисерка.
Руска тенисерка иза себе има тешку годину у којој је морала да паузира због повреде, али чини се да у нову сезону улази у одличној форми. Калинска до сада нема титулу у синглу, али има три у дублу.
СПОРТ
Српство због Слободана живи и на другом крају планете: „Децо, ако желите као Новак – играјте коло!“
Коментар