РЕГИОН

Удружење новинара ЦГ: Споменица руском амбасадору за очување братских односа Русије и Црне Горе

Жири Удружења новинара Црне Горе донео је одлуку да Споменицу 150 година новинарства у Црној Гори додели амбасадору Руске Федерације у Подгорици Владиславу Масленикову за очување и неговање братских односа Русије и Црне Горе.
Sputnik
Амбасадор Маслеников истакао је да му је изузетна част да добие признање за добре и пријатељске односе са народом Црне Горе и поред санкција које према Руској Федерацији увела Влада Црне Горе.

"Спремни смо као и до сада да одржавамо добре односе са народом Црне Горе и институцијама које желе сарадњу са Руском Федерацијом, као што је Удружење новинара Црне Горе. Посебно смо захвални Удружењу наовинара што је прошле године дало награду за животно дело руској новинарки Дарији Дугиној, која је убијена у терористичком нападу", рекао је Маслеников.

Руски амбасадор захвалио је Удружењу новинара Црне Горе за пријем и уручено признање председнику Савеза новинара Русије Владимиру Соловјеву.
На данас одржаној Скупштини новинара Црне Горе додељене су награде Жирија за доделу годишњих награда за 2023. годину, тако је награду за животно дело додељена новинару Мићи Секуловићу дописнику "Новости" из Берана.
Годишње награде Удружења новинара Црне Горе за 2023. годину добили су : Жељко Шапурић /Дан/, Весна Девић /Светигора/ и Предраг Николић /Радио Котор/.
Додела годишњих награда Удружења новинара Црне Горе
Награда за репортажу у 2023. години припала је Бобану Нововићу новинару из Подгорице за репортаже објављене на Спутњику, а за колумну Емилу Лабудовићу директору Српске куће у Подгорици.
Награда за фотографију припала је Борису Мусићу /сајт Митрополије црногорско–приморске/, а за сајт припала је краљевској породици Србије.
Погледајте и:
РЕГИОН
Награде Удружења новинара ЦГ – међу најбољима и Бобан Нововић за репортаже објављене на Спутњику
Коментар