РУСИЈА

Москва: Шведска обуставила истрагу напада на „Северни ток“ јер се плаши истине

Одлука шведских власти да обуставе истрагу напада на гасоводе „Северни ток“ може се објаснити страхом од откривања истине, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik

„Шведске власти, из разлога који се не могу логички објаснити, осим на један начин, на самом почетку су показале да немају озбиљне намере да заврше посао и да се генерално баве тиме. Шта је једино преостало логично објашњење? Страх од откривања истине о томе шта се у ствари догодило са гасоводима 'Северни ток' у економској зони Шведске, али и страх да открију конкретне детаље и пронађу оне који су реализовали и наручили тај терористички напад“, казала је Захарова.

По њеним речима, на то указује и чињеница да шведска страна, позивајући се на наводне претње по националну безбедност, није реаговала на бројне позиве Русије да обезбеди транспарентну и детаљну истрагу диверзија у којима би учествовали представници компетентних државних органа Русије и „Гаспрома“.
Раније је саопштено да тужилаштво Шведске обуставља истрагу о диверзији на гасоводима „Северни ток“. Како је саопштено, „случај није у надлежности земље и умешаност шведских грађана у диверзију није утврђена“.
Погледајте још:
СВЕТ
Шведска донела одлуку – обуставља истрагу о диверзији на „Северним токовима“
Коментар