СПОРТ

Реприза српског дербија у Бразилу – победник остаје исти

Душан Лајовић савладао је Ласла Ђереа у српском дербију у осмини финала турнира 500 серије у Рио де Жанеиру резултатом 6:2, 7:5. У истој фази турнира Душан је Ласла победио и прошле године.
Sputnik
Реприза српског дербија у Рио де Жанеиру имала је исти исход, Душан Лајовић поново је био бољи од Ласла Ђереа иако је деловало да други сет може да донесе узбудљивији наставак меча.
Душан је у првом сету био далеко бољи, направио је два брејка, док Ласло своје две прилике није знао да искористи.
Међутим, током другог сета Ђере је деловао сигурније и био је на корак од изједначења. Направио је брејк, повео је 3:0, затим је спасао три брејк лопте и деловало је при резултату 5:2 да ће лако освојити сет.
Уместо тога, уследиле су пропуштене две сет лопте, а Лајовић је то знао да казни. Направио је један брејк, изједначио, а зтим још једном одузео сервис Ласлу и тако стигао до четвртфинала до ког је прошле године дошао на исти начин.
Сада је ипак различитим противник у борби за полуфинале. Прошле године Лајовић је са друге стране мреже имао Карлоса Алкараса против ког није успео да направи изненађење, док га ове године чега Франциско Серундоло.
СПОРТ
Новакова претња за врх више није Алкарас: „Јасно је да ће Синер пре или касније бити први“
Коментар