- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова претња за врх више није Алкарас: „Јасно је да ће Синер пре или касније бити први“

© AFP 2023 / LLUIS GENEНовак Ђоковић и Јаник Синер
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић најмање до првог априла остаће најбољи тенисер света, а како би на тој позицији остао и дуже мораће да се прикаже у најбољем светлу у Индијан Велсу и Мајамију. Како време пролази верује да ће му прву позицију угрозити млађи тенисер, али не Карлос Алкарас, већ Јаник Синер.
Лош почетак године Карлоса Алкараса на најбољи могући начин искористио је Јаник Синер. После Аустралијан опена освојио је и Ротердам, док је Шпанац најпре посрнуо у Мелбурну, затим у Буенос Ајресу, а онда је морао да преда меч на старту турнира у Рио де Жанеиру.
За то време Данил Медведев, руски тенисер, је отказивао турнире после Аустралије и тиме „попое“ Синера на треће место. Алкарасов пад могао би да помогне Италију да запрети и напретком на друго место.
Извесно је да Синеру следи напредак на АТП листи уколико се Шпанац не врати у форму, а Адријано Паната, бивши италијански тенисер, верује да би Јаник до прве године могао да постане и најбољи на планети и тако заузме место Новака Ђоковића.
„Јаник Синер се попео на треће место на свету, ускоро ће и на друго, а смем да се кладим да ће до краја године бити први“, рекао је Паната, некадашњи шампион Ролан Гароса.
Сматра легенда италијанског тениса да Синер има све предиспозиције за лидерску позицију.
„Јаник то заслужује јер је веома добар, скроман поштен и паметан дечко. Нема лимит када је игра у питању. Не интересује га ко је испред њега на АТП листи јер је јасно да ће пре или касније бити први“, истиче Паната.
С обзиром на таленат који поседује, Синер према речима Панате треба да се пореди са Алкарасом, Ђоковићем, Федерером и Надалом.
„Он треба да се пореди са Алкарасом који би могао да буде следећи кога ће претећи. Треба да се пореди са Ђоковићем, па чак и са Федерером и Надалом. Синер напредује огромним корацима, али увек уравнотеженим. У Мелбурну је освојио титулу иако није био фаворит, у Ротердаму је био фаворит и опет је победио. Његова тајна је да у најважнијим тренуцима показује да не осећа притисак“, закључио је Адријано Паната.
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
СПОРТ
Мари: Новак отежава живот младим играчима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала