РУСИЈА

Захарова неумољива према Бербоковој и ЕУ: Тако необразована и некомпетентна и није једина

Недавна изјава немачке министарке спољних послова Аналене Бербок на тему антируских санкција подстакла је портпарола руског Министарства спољних послова Марију Захарову да поново изнесе критике на њен рачун.
Sputnik
Бербокова је рекла да када су земље Запада почеле да уводе санкције Русији нико није рачунао да ће то зауставити тзв. инвазију. "Санкције су просто важне", рекла је она.

„Нико од њих није мислио да ће заокрет од 360 степени довести до промене курса, то је просто важно. Како невероватно необразована представница Немачке, тако ускогрудих погледа. И није једина, у владама ЕУ има их на стотине таквих“, написала је Захарова на Телеграму.

Она је алудирала на једну ранију изјаву Бербокове када је рекла да верује у то да Москва може да се заокрене за „360 степени“ и да усрећи цео свет.
Захарова је указала и на оно што се догодило на министарском састанку Г20 у Бразилу, када је немачка министарка викала у микрофон покушавајући да се обрати шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову који у том моменту уопште није био у сали већ на билатералним састанцима.
„На његовом месту је седео његов заменик који је на све начине настојао да Аналени објасни да он није Лавров, али безуспешно. Или је она била свесна да то што не зна коме се обраћа ништа неће променити, то је просто важно“, иронично је закључила Захарова.
Погледајте и:
Коментар