- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова неумољива према Бербоковој и ЕУ: Тако необразована и некомпетентна и није једина

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
Пратите нас
Недавна изјава немачке министарке спољних послова Аналене Бербок на тему антируских санкција подстакла је портпарола руског Министарства спољних послова Марију Захарову да поново изнесе критике на њен рачун.
Бербокова је рекла да када су земље Запада почеле да уводе санкције Русији нико није рачунао да ће то зауставити тзв. инвазију. "Санкције су просто важне", рекла је она.

„Нико од њих није мислио да ће заокрет од 360 степени довести до промене курса, то је просто важно. Како невероватно необразована представница Немачке, тако ускогрудих погледа. И није једина, у владама ЕУ има их на стотине таквих“, написала је Захарова на Телеграму.

Она је алудирала на једну ранију изјаву Бербокове када је рекла да верује у то да Москва може да се заокрене за „360 степени“ и да усрећи цео свет.
Захарова је указала и на оно што се догодило на министарском састанку Г20 у Бразилу, када је немачка министарка викала у микрофон покушавајући да се обрати шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову који у том моменту уопште није био у сали већ на билатералним састанцима.
„На његовом месту је седео његов заменик који је на све начине настојао да Аналени објасни да он није Лавров, али безуспешно. Или је она била свесна да то што не зна коме се обраћа ништа неће променити, то је просто важно“, иронично је закључила Захарова.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала