РУСИЈА

Медведев: Обе стране Дњепра су Русија

Територије које се налазе са обе стране Дњепра су неодвојиви део граница Русије и сви покушаји да се оне одвоје су осуђени на пропаст, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Sputnik

„Свим нашим противницима је неопходно да јасно и заувек схвате једноставну истину: територије дуж обе обале Дњепра саставни су део руских стратешких историјских граница и сви покушаји да их насилно промене су осуђени на пропаст“, рекао је он на маргинама Светског фестивала младих.

Медведев се присетио руског песника Александра Пушкина: „Непоштовање предака је први знак дивљаштва и неморала. Не само да можете бити поносни на славу својих предака, већ морате, а срамота је ако је не поштујете“.
Подвукао је и да је геополитички простор Русије недељив још од периода староруске државе и кретања каравана са робом од Викинга до Грка.
„Имамо заједнички језик, религију, заједничку представу о свакодневном животу. То је и разлог што је то неодвојиви део светог, за свакога од нас, простора, без обзира што тај простор покушавају да сада разоре дивљи украјински нацисти и њихови господари“, закључио је заменик председника Савета безбедности Русије.
Светски фестивал младих одржава се од 1. до 7. марта на руској савезној територији Сиријус указом председника Русије Владимира Путина. Генерални медијски партнер фестивала је агенција Спутњик.
Погледајте и:
РУСИЈА
Медведев: Русија неће туђу земљу, а своју не да
Коментар