- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Обе стране Дњепра су Русија

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаСветски омладински форум у Сочију, Дмитриј Медведев, 1-7. март 2024. године
Светски омладински форум у Сочију, Дмитриј Медведев, 1-7. март 2024. године - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
Пратите нас
Територије које се налазе са обе стране Дњепра су неодвојиви део граница Русије и сви покушаји да се оне одвоје су осуђени на пропаст, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Свим нашим противницима је неопходно да јасно и заувек схвате једноставну истину: територије дуж обе обале Дњепра саставни су део руских стратешких историјских граница и сви покушаји да их насилно промене су осуђени на пропаст“, рекао је он на маргинама Светског фестивала младих.

Медведев се присетио руског песника Александра Пушкина: „Непоштовање предака је први знак дивљаштва и неморала. Не само да можете бити поносни на славу својих предака, већ морате, а срамота је ако је не поштујете“.
Подвукао је и да је геополитички простор Русије недељив још од периода староруске државе и кретања каравана са робом од Викинга до Грка.
„Имамо заједнички језик, религију, заједничку представу о свакодневном животу. То је и разлог што је то неодвојиви део светог, за свакога од нас, простора, без обзира што тај простор покушавају да сада разоре дивљи украјински нацисти и њихови господари“, закључио је заменик председника Савета безбедности Русије.
Светски фестивал младих одржава се од 1. до 7. марта на руској савезној територији Сиријус указом председника Русије Владимира Путина. Генерални медијски партнер фестивала је агенција Спутњик.
Погледајте и:
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2024
РУСИЈА
Медведев: Русија неће туђу земљу, а своју не да
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала