СПОРТ

Синер оборио Новаков рекорд – Италијан је тениски наследник српског аса

Новак Ђоковић, први рекет света, био је најмлађи тенисер који је уписао 16 везаних победа, а сада је тај рекорд оборио невероватни Јаник Синер, Италијан који још увек није поражен од почетка сезоне.
Sputnik
Стигао је Јаник Синер до полуфинала Индијан Велса после победе над Јиржијем Лехечком , што је његова 16. везана победа од почетка сезоне. Италијан је постао најмлађи тенисер коме је то пошло за руком, а претходно је тај рекорд држао Новак Ђоковић.
Српски ас имао је 16 узастопних победа 2011. године, тада је имао 23 године и 299 дана и био је најмлађи у Опен ери који је успео да направи такав подвиг.
Чекало се 13 година, а онда је рекорд преузео невероватни Синер који је 16 победа нанизао са 22 године и 211 дана.
Није чудо што је италијански тенисер почео да обара рекорде које је постављао Новак јер и сам по стилу игре и начину на који се пробија у сам врх личи на српског аса у тим годинама.
Новак је био у сенци Роџера Федерера и Рафаела Надала, а Синер је упао у сенку Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса.
Као што је и српски ас тада почео све чешће да изненађује своје ривале, тако је то почео да ради и Италијан који је почетком године освојио Аустралијан опен, а потом је одбранио титулу на турниру у Ротердаму.
Чини се да је и први фаворит за титулу у Индијан Велсу, али да би до ње дошао најпре у полуфиналу мора да савлада Алкараса.
СПОРТ
Москва слави Срђана – нови гол српског репрезентативца
Коментар