- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Москва слави Срђана – нови гол српског репрезентативца

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаСрђан Бабић
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Фудбалери Спартака из Москве пласирали су се у полуфинале Купа Русије победом над Оренбургом резултатом 3:1, а у стрелце се уписао и Срђан Бабић, српски репрезентативац.
Срђан Бабић у Спартак је стигао као замена за Самуела Жигоа који је отишао у Олимпик из Марсеја, а врло брзо је постао један од омиљених саиграча о чему је недавно говорио Михаил Игњатов, фудбалер клуба из Москве.
Српски репрезентативац наставља да оправдава тај епитет, а осим тога је сјајан и на терену што је доказао у утакмици против Оренбурга у којој је постигао нови гол, трећи ове сезоне.
@sputnik.srbija @Sputnik Србија Овај момак ће бити првак света #majdov #nemanjamajdov #dzudo #sport #miljanovkorner #sputnjiksport #molitva ♬ original sound - Sputnik Србија
По екипу Спартака ипак није све текло тако сјајно на почетку. Већ у десетом минуту шут ка голу упутио је Мохамад Горбани, та лопта је је закачила упрабо Бабића и отишла право у мрежу. Гол је био приписан Иранцу.
У 36. минуту изједначио је Александер Соболев, а у другом полувремну уследио је преокрет када је за 2:1 погдио Антон Зинковски.
Коначни резултат успоставио је Бабић снажним шутом у сам угао гола. Српски репрезентативац био је на правом месту када је противнички играч главом желео да склони лопту, а заправо је само послао до Бабића.
Спартак ће у полуфиналу Купа Русије играти против ЦСКА, док се са друге стране за финале боре Зенит и Балтика.
Српски фудбалер очигледно је важан фактор руског тима па ће тако сигурно покушати да избори финале, а у Москви ће играти и у националном дресу Србије. Бабић се нашао на списку репрезентације за пријатељски меч са Русијом која је заказана за 21. март.
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
СПОРТ
Сачувао је образ Србији, ужива у Русији и поручује: Видићу капа доле, али ја сам Срђан Бабић!
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
СПОРТ
Партизан се вратио без једног играча – Ледеј хитно морао у Америку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала