СВЕТ

Бела кућа би опет да дели лекције о демократији: Огласили се поводом избора у Русији

Администрација Сједињених Америчких Држава тврди да руски председнички избори нису „ни слободни ни легитимни“, изјавио је новинарима представник Савета за националну безбедност Беле куће.
Sputnik
Сличне оцене председничких избора у Русији изнео је и Министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерон, који је рекао да избори нису били ни слободни ни праведни.
Претходно, руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов закључио је да се оцена коју Сједињене Америчке Државе буду дале о руским изборима неће одразити на њихов легитимитет.
У Русији су завршени председнички избори. У 18 сати по московском времену излазност је била 73,3 одсто. Према првим подацима Централне изборне комисије, Владимир Путин убедљиво води са 87, 9 одсто гласова.
У Русији су од 15-17. марта одржани председнички избори. Ово су први председнички избори на којима гласају и становници нових руских региона ─ Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области.
Грађани су бирали између четири кандидата – поред актуелног председника Владимира Путина, на списку кандидата били су и лидер десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) Леонид Слуцки, лидер комуниста Николај Харитонов, као и Владислав Даванков који представља либерално-центристичку партију „Нови људи“.
Погледајте и:
РУСИЈА
Москва: У председничке изборе мешају се све непријатељске земље, предњаче Америка и Немачка
Коментар