- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа би опет да дели лекције о демократији: Огласили се поводом избора у Русији

© AP Photo / Susan WalshБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
Пратите нас
Администрација Сједињених Америчких Држава тврди да руски председнички избори нису „ни слободни ни легитимни“, изјавио је новинарима представник Савета за националну безбедност Беле куће.
Сличне оцене председничких избора у Русији изнео је и Министар спољних послова Велике Британије Дејвид Камерон, који је рекао да избори нису били ни слободни ни праведни.
Претходно, руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов закључио је да се оцена коју Сједињене Америчке Државе буду дале о руским изборима неће одразити на њихов легитимитет.
У Русији су завршени председнички избори. У 18 сати по московском времену излазност је била 73,3 одсто. Према првим подацима Централне изборне комисије, Владимир Путин убедљиво води са 87, 9 одсто гласова.
У Русији су од 15-17. марта одржани председнички избори. Ово су први председнички избори на којима гласају и становници нових руских региона ─ Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области.
Грађани су бирали између четири кандидата – поред актуелног председника Владимира Путина, на списку кандидата били су и лидер десничарске Либерално-демократске партије (ЛДПР) Леонид Слуцки, лидер комуниста Николај Харитонов, као и Владислав Даванков који представља либерално-центристичку партију „Нови људи“.
Погледајте и:
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 17.03.2024
РУСИЈА
Москва: У председничке изборе мешају се све непријатељске земље, предњаче Америка и Немачка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала