СПОРТ

Јокић извео два нестварна потеза – али „признао“ само један: „Нисам видео“/видео/

Никола Јокић, српски кошаркаш, имао је фантастично вече у победи Денвера над Њујорком, остварио је нови трипл-дабл, али две асистенције оставиле су у сенци све остале потезе које је Џокер извео. Управо за једну од тих асистенција упитан је на конференцији.
Sputnik
Током утакмице Денвера и Њујорка, Никола Јокић нашао се у тешкој ситуацији и морао је да неком од саиграча дода лопту, али постојао је проблем јер ниједног саиграча није видео. Заправо, то није био проблем јер се та реч очигледно не налази у Николином речнику.
Бацио је лопту иза леђа, а она је одлетела директно у руке Ерона Гордона који је потом постигао поене. Изгледало је као да српски ас има очи на леђима, а онда је после победе открио да је заправо ту мајстоију извео „случајно“.
„Први пут нисам видео. Само сам бацио лопту и надао се да ће Еј-Џи (Ерон Гордон) бити ту. Лопта је отишла савршено на право место. Друга ситуација, видео сам Мајка. Код прве нисам“, објаснио је Јокић који је уписао и фаснтастичну асистенцију за Мајкла Портера.
Српски ас меч са Њујорком завршио је са 30 поена, 14 скокова и 11 асистенција, а сјајни Портер имао је чак и поне више од њега уз осам скокова.
„Не, не знам шта је променио. Он је веома добар и треба да настави да ради шта је радио. Промашио је тек неколико шутева, покупио неколико скокова, треба да настави у истом ритму“, рекао је Јокић о свом саиграчу.
Денвер игра добро, ово им је друга везана победа, а претходно су имали серију од пет победа коју је прекинуо Далас.
„Искрено, имали смо само добар период. Можда нам је требало неколико дана одмора. Играчи су фокусирани. И даље не шутирамо онако како бисмо волели. Надам се да ће се то променити. Свиђа ми се пут којим идемо“, рекао је Јокић.
Српски ас потом је и насмејао присутне одоговором у свом стилу, Денвер је нарочито добро почео да игра после Ол-стар паузе, а новинари су то повезали са његовом поруком која је мотивисала саиграче.
„Ако их је то мотивисало, имамо проблем“, закључио је Јокић.
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
СПОРТ
Срамота на жребу због лажне државе Косово
Коментар