СПОРТ

Одлична вест за Србију – Митровић ће моћи у Немачку!

Српски репрезентативац Александар Митровић одсуствоваће наредних шест недеља са терена, потврдио је званично његов клуб Ал Хилал.
Sputnik
То значи да би требало да предводи репрезентацију Србије на Европском првенству у Немачкој, уколико опоравак протекне како се очекује.
Рекордер у дресу Србије по броју голова на терен требало да се врати половином маја и имаће месец дана да достигне оптималну форму до почетка Европског првенства у Немачкој, које почиње 14. јуна.
Српски нападач се повредио у првом полувремену суботњег меча са Ал Шабабом (4:3). За само осам минута је постигао два гола, а онда му је још толико времена било потребно да повреди бутни мишић.
Првобитне прогнозе из Саудијске Арабије биле су врло лоше, нагађало се чак и да ће српски голгетер пропустити предстојеће Европско првенство, али, срећом, то се није обистинило.
Митровићу остаје да буде стрпљив и опрезан, јер је повреда бутног мишића врло деликатна ствар и обично се не почиње са тренинзима док бол потпуно не престане. Остаје нада да ће све протећи добро и да ће се Митар вратити на терен уочи припрема за Немачку.
Коментар