РУСИЈА

Кремљ: Стратешка безбедност – главна потенцијална област за дијалог са САД

Основна потенцијална сфера за дијалог између Русије и САД су питања повезана са стратешком безбедношћу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Sputnik
Он се осврнуо на изјаву координатора Беле куће за стратешке комуникације Џона Кирбија који је рекао да ће САД почетком следеће седмице у СБ УН изнети на гласање резолуцију са позивом да се нуклеарно оружје не распоређује у свемиру. Кирби је истакао да очекују подршку руске стране.
„Главна потенцијална област за дијалог Русије и САД су питања повезана са стратешком стабилношћу у која спада и тема свемира“, рекао је Песков.
Упитан да прокоментарише планове САД у вези поменуте резолуције, портпарол Кремља је предложио да се сачека да се представи документ.
„Што се тиче нацрт резолуције, треба сачекати, упознати се са тим документом, прочитати га и тек онда формирати став“, закључио је Песков.
Руски председник Владимир Путин изјавио је раније у интервјуу за телевизију Ен-Би-Си да Русија може да сарађује са многим земљама у свемиру, укључујући и са Америком, али да се категорички противи његовој милитаризацији.
Прочитајте још:
РУСИЈА
Русија спремна за дијалог о стратешкој стабилности, заинтересованост САД за преговоре – демагогија
Коментар