- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Стратешка безбедност – главна потенцијална област за дијалог са САД

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ и МИП Русије
Поглед на московски Кремљ и МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Основна потенцијална сфера за дијалог између Русије и САД су питања повезана са стратешком безбедношћу, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Он се осврнуо на изјаву координатора Беле куће за стратешке комуникације Џона Кирбија који је рекао да ће САД почетком следеће седмице у СБ УН изнети на гласање резолуцију са позивом да се нуклеарно оружје не распоређује у свемиру. Кирби је истакао да очекују подршку руске стране.
„Главна потенцијална област за дијалог Русије и САД су питања повезана са стратешком стабилношћу у која спада и тема свемира“, рекао је Песков.
Упитан да прокоментарише планове САД у вези поменуте резолуције, портпарол Кремља је предложио да се сачека да се представи документ.
„Што се тиче нацрт резолуције, треба сачекати, упознати се са тим документом, прочитати га и тек онда формирати став“, закључио је Песков.
Руски председник Владимир Путин изјавио је раније у интервјуу за телевизију Ен-Би-Си да Русија може да сарађује са многим земљама у свемиру, укључујући и са Америком, али да се категорички противи његовој милитаризацији.
Прочитајте још:
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
РУСИЈА
Русија спремна за дијалог о стратешкој стабилности, заинтересованост САД за преговоре – демагогија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала