СПОРТ

Душанова пролећа

Душан Лајовић заустављен је у полуфиналу турнира у Барселони, али тај пораз није могао да поквари утисак који је српски тенисер оставио у Каталонији. Душанов једноручни бекхенд блистао је под каталонским сунцем и тиме потврдио да када игра свој најбољи тенис он је опасна претња за било ког играча на свету.
Sputnik
Како стигне пролеће тако Душан Лајовић као да процвета заједно са њим и то је тако из године у годину.
Није српски тенисер био у нарочито доброј форми од почетка сезоне, али онда је спаковао кофере за Барселону и ту се десила магија.
Видело се већ од првог кола против Дијега Шварцамана да Лајовић игра свој најбољи тенис, а онда је то постало нарочито јасно против Уга Умбера против ког је оба сета почињао са брејком заостатка.
Вратио се Душан, направио је два преокрета и уписао велику победу. Уследио је изузетно тежак дуел против Александра Давидовича Фокине који је имао захтеван ритам. Шпанац је диктирао темпо, уписивао је страшне винере, али и јефтине грешке, а Србин је морао да га прати.
Ипак и тој препреци одолео је силовити Душан који се намучио и у четвртфиналу. Играо је против Артура Фиса, једног од најталентованијих младих тенисера, али и у том мечу остао је фокусиран када је било најпотребније.
Посебно су били импресивни тренуци у којима је погађао лобове и углове терена на које су противници остајали неми.
Исто је радио и против Стефаноса Циципаса који је у првом сету правио велике грешке, а српски тенисер све је то искусно користио.
Представа једноручних бекхенда одушевила је публику, али Грк је у другом сету пјачао ритам, а Лајовићу је нестало снаге и једноставно се угасио. Тај пораз никако не сме да поквари утисак који је Душан оставио, а који је сјајан.
Осим што је стигао до првог полуфинала из серије 500 у каријери, Душан је доказао да је са доласком пролећа један од најопаснијих тенисера на шљаци. Прошле године освојио је турнир у Бањалуци победивши између осталог Новака Ђоковића и Андреја Рубљова и направио невероватно велико изненађење.
Сезону пре тога преко квалификација је стигао до главног жреба Мадрида, испао је у трећем колу, али је претходно у другом победио Каспера Руда, у том тренутку седмог на свету.
Једну од најуспешнијих сезона у каријери Лајовић је играо 2019. године када је освојио прву титулу у Умагу и када је играо финале мастерса у Монте Карлу.
Успех није само титула већ и константност, а та константност односи се и на то што Душан сваке године у исто време игра најбоље што уме и на томе Душане велико браво!
СПОРТ
Како је Јокић стигао у Денвер: Смешна прича и један папир који је пресудио
Коментар