СВЕТ

ЕУ донела одлуку о забрани емитовања за више руских медија; Москва припрема одговор

Европска унија донела је одлуку о забрани емитовања за више руских медија - РИА Новости, "Известија", "Руска газета" , као и за чешки "Глас Европе". Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је ову забрану рекавши да је реакција Москве у припреми.
Sputnik

"Европски савет је данас донео одлуку да обустави емитовања на територији Европске уније за четири медија који шире и подржавају руску пропаганду и агресију против Украјине: Глас Европе (Voice of Europe), РИА Новости, Известија и Руска газета", наводи се у документу.

Како се наводи у саопштењу, забрана неће онемогућавати новинаре ових медија у ЕУ да обављају активности које нису повезане са извештавањем, попут спровођења истраживања и интервјуа.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је ову вест рекавши да је реакција Москве на одлуку ЕУ у припреми.
Захарова је претходно на брифингу истакла да ће одговор Русије Западу у случају ограничења емитовања руских медија и рада новинара бити муњевит и болан.
Одлуку Савета ЕУ прокоментарисао је и први заменик председника Комитета Думе за међународна питања Алексеј Чепа који је оценио да је у току хибридни рат, укључујући информациони.
Према његовим речима, Запад схвата да губи овај рат и, наравно, предузима све мере како би максимално наштетио Москви.
СВЕТ
Амбасадори ЕУ усвојили забрану емитовања руских медија у ЕУ
Коментар