- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ЕУ донела одлуку о забрани емитовања за више руских медија; Москва припрема одговор

© Sputnik / Антон ДенисовНалог РИА Новости на друштвеној мрежи Твитер
Налог РИА Новости на друштвеној мрежи Твитер  - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
Пратите нас
Европска унија донела је одлуку о забрани емитовања за више руских медија - РИА Новости, "Известија", "Руска газета" , као и за чешки "Глас Европе". Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је ову забрану рекавши да је реакција Москве у припреми.

"Европски савет је данас донео одлуку да обустави емитовања на територији Европске уније за четири медија који шире и подржавају руску пропаганду и агресију против Украјине: Глас Европе (Voice of Europe), РИА Новости, Известија и Руска газета", наводи се у документу.

Како се наводи у саопштењу, забрана неће онемогућавати новинаре ових медија у ЕУ да обављају активности које нису повезане са извештавањем, попут спровођења истраживања и интервјуа.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је ову вест рекавши да је реакција Москве на одлуку ЕУ у припреми.
Захарова је претходно на брифингу истакла да ће одговор Русије Западу у случају ограничења емитовања руских медија и рада новинара бити муњевит и болан.
Одлуку Савета ЕУ прокоментарисао је и први заменик председника Комитета Думе за међународна питања Алексеј Чепа који је оценио да је у току хибридни рат, укључујући информациони.
Према његовим речима, Запад схвата да губи овај рат и, наравно, предузима све мере како би максимално наштетио Москви.
Застава ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
СВЕТ
Амбасадори ЕУ усвојили забрану емитовања руских медија у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала