СПОРТ

То је то – идеалан моменат да Јокић покаже зашто је најбољи на свету

Седма утакмица, место где мајстори показују од чега су саздани. А највећи мајстор на свету је Никола Јокић који ће са Денвер Нагетсима у два сата после поноћи, у ноћи између недеље и понедељка, играти против Минесоте. У питању је полуфинале Западне конференције НБА лиге.
Sputnik
Вечерас је ноћ одлуке. После шест напетих мечева против Миннесоте, све се своди на овај одлучујући седми сусрет.
На талону је пласман у финале конференције где се већ налази Далас.

Јокић зна да ће све очи бити упрте у њега. Свестан је да ће морати да пружи још једну врхунску представу како би осигурао победу свом тиму. Притисак је велики, али Јокић је више пута показао да зна како да се носи са стресом и да извуче најбоље из себе када је најпотребније.

Просечно бележи 28,2 поена, 12,9 скокова и 8,8 асистенција по утакмици, чиме потврђује какав је мајстор кошарке, а памте се и оних 40 поена из пете утакмице уз 13 асистенција, без изгубљене лопте.
Навијачи Нагетса се надају поново нечему сличном.
Тренер Денвера, Мајкл Мелоун, очекује неизвесну седму утакмицу против Минесоте. Истакао да су шансе за победу оба тима подједнаке.
„У регуларном делу сезоне је било 2-2, у плеј-офу 3-3. Шансе су 50-50. Мислим да играмо са њима 100 пута, било би изједначено. Два талентована тима, зависи од дана и расположења. Ако гледамо шесту утакмицу погодили смо четири од 22 отворена шута. Удвајали су Јокића, нисмо погодили шутеве због агресивне одбране. Када смо погађали улазили су агресивније. Тешко је објаснити три тешка пораза у плеј-офу, али не очекујем то сутра. Мислим да ће бити тесна седма утакмица. Другачије је када играмо код куће".
Потврдио је да ће Џамал Мареј бити спреман да игра, а осврнуо се на искуство својих играча у одлучујућим утакмицама.
„Седма утакмица може да буде велики залогај за неке људе. Не знам, сазнаћемо. Искуство је одличан учитељ", поручио је Мелоун.
Сада је прави моменат да МВП Јокић изађе и покаже ко је "тата" НБА лиге.
Ноћас нема спавања...
СПОРТ
Београд домаћин међународне трке – Спутњик на старту, трчи се у Русији, Кини, Бразилу...
Коментар