- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Београд домаћин међународне трке – Спутњик на старту, трчи се у Русији, Кини, Бразилу...

© Sputnik / Тамара РанковићТрка One run
Трка One run - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
Београд ће у недељу 19. маја са почетком од 18 часова бити домаћин великог спортског догађаја под називом „One run“. У питању је међународна трка у оквиру које ће се трчати на километар, пет, 10 и 21 километар, чији ће актер бити и екипа Спутњика.
„One run“ је годишњи тркачки догађај, који постоји већ седам година и стално шири број земаља и континената где се трка одржава у истом дану!
До сада је чак два пута уврштен у Гинисову књигу рекорда као највећи полумаратон са синхронизованим стартом на свету (2020. и 2021. године).
„Ове године трчимо у Србији, Бразилу, Камеруну, Русији, Кини, Египту, Непалу и још много земаља!“, стоји на званичном сајту трке.
Идеја је не само да се трчи, већ и да се ужива у трци.
„Ходај или трчи! Догађај је отворен за све, зато су доступне четири дистанце. Не заборави да уживаш, ово није само такмичење у брзини, већ за неке изазов, а за друге слављење покрета! Што нас је више – ближи смо Гинисовом рекорду“, стоји на сајту.
Који су принципи и вредности „One run-а“?
„Уједињење. Окупљамо све оне који су страствени према спорту и активностима на отвореном! Приступачност. Тежимо томе да аматерски спортови буду приступачни масама и да не захтевају велике издатке. Здравље. Квалитативно побољшавамо живот свесним избором здравих стилова живота и позитивно утичемо на друштво“.
Ако сте авантуристичког духа и волите здрав живот, придружите се.
Екипа Спутњика је спремна за данашњи изазов.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СПОРТ
„Исте боје, иста вера“ – Станковић одушевио Русе /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала