СВЕТ

Огласио се врховни вођа Ирана: Надамо се да је Раиси жив, неће бити потреса у функционисању државе

Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи изразио је наду да је председник Ирана Ибрахим Раиси преживео хеликоптерску несрећу.
Sputnik

„Надамо се да ће свемогући Бог вратити нашег поштованог и драгог председника Раисија и његову пратњу у загрљај иранског народа“, поручио је Хамнеј у првом оглашавању након вести о несрећи са хеликоптером у којем се налазио ирански председник.

Он је позвао грађане Ирана да се „моле за здравље“ свих који су се налазили у хеликоптеру. Он је додао да народ не треба да брине ни да буде узнемирен и да „неће бити потреса у функционисању државе“, преноси Ирна.
Хеликоптер, у којем се налазио председник Ирана Ибрахим Раиси, имао је отежано слетање на северозападу Ирана. У хеликоптеру су се налазили и министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан, као и гувернер Источног Азербејџана Малик Рахмати. Према првим информацијама, хеликоптер је имао тешко слетање у граду Џулфа у иранској провинцији Источни Азербејџан.
Спасилачки тимови стигли су у подручје несреће, преноси агенција ИРНА. Најмање 40 тимова за брзо реаговање трага за хеликоптером.
СВЕТ
Ванредни избори у Ирану 28. јуна, ирански медији објавили узрок пада хеликоптера
Коментар