СВЕТ

Болница: Здравствено стање Фица се поправља

Здравствено стање словачког премијера Роберта Фица се поправља, саопштило је руководство болнице у Банској Бистрици, где је политичар хоспитализован након покушаја убиства.
Sputnik
„Након данашњег конзилијума може да се каже да је пацијент у стабилном стању. Његово здравстено стање се побољшава. Oн комуницира, а индикатори који указују на упалне процесе постепено се смањују“, наводи се у документу.
Заменик премијера и министар одбране Роберт Калињак саопштио је у недељу да је здравствено стање словачког премијера тешко али стабилно и да су прогнозе позитивне.
Калињак је тада, према наводима портала „Актуалити“, новинарима рекао да су лекари на јутарњем конзилијуму утврдили да је премијер ван животне опасности, али да је његово стање тешко'. Лекари су, такође, одлучили да Фицо за сада не буде пребачен из болнице у Банској Бистрици.
Јурај Цинтула, 71-годишњи писац, пуцао је 15. маја пет пута у Роберта Фица, после чега га је полиција одмах привела, а словачки премијер одмах је пребачен у болницу у Банској Бистрици.
СВЕТ
Словачка: Разматра се могућност да атентатор на Фица није деловао сам
Погледајте и:
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Коментар