- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Словачки министар: Живот Роберта Фица више није угрожен

© Tanjug / (AP Photo/Denes ErdosБолница у Банској Бистрици у којој је хоспитализован словачки премијер Роберт Фицо
Болница у Банској Бистрици у којој је хоспитализован словачки премијер Роберт Фицо - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
Живот словачког премијера Роберта Фица, на кога је покушан атентат, није угрожен, његово здравствено стање је и даље озбиљно, али се прогноза може сматрати позитивном, изјавио је потпредседник владе и министар одбране Словачке Роберт Калињак.
„Говорили смо како желимо да се приближимо позитивној прогнози и сада смо корак ближе томе. Премијер је изашао из ситуације када му је био директно угрожен живот, али је ситуација и даље озбиљна. Потребна му је интензивна медицинска нега. У наредном периоду неће се планирати никакав превоз (у друге болнице)... Стање можемо сматрати стабилним, уз позитивну прогнозу“, рекао је Калињак новинарима испред болнице у Банској Бистрици.
Подсетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након седнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара североисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и после вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вештачке коме.
На Фица је пуцано када је после седнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дело покушај убиства из политичких разлога.
Словачки премијер Роберт Фицо - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
СВЕТ
Роберт Фицо поново оперисан, стање словачког премијера и даље озбиљно
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала