СПОРТ

Новак сазнао термин и открио разлог доласка у Женеву

Новак Ђоковић, први рекет света, први меч у Женеви игра у среду не пре 18 часова. Српски ас у другом колу турнира 250 серије састаје се са nнемачким тенисером Јаником Ханфманом. На конференцији за медије Новак је открио због чега је одлучио да прекрши правило и да заигра на неком турниру само недељу дана уочи Ролан Гароса.
Sputnik
Чињеница да Новак Ђоковић у текућој сезони није освојио трофеј, није чак играо ни финале, као и однос победа и пораза 12-5, натерали су га на промени. Одлучио се за Женеву, турнир из Серије 250 на ком ће први пут заиграти.
Ђоковић је коначно проговорио о тој одлуци, које је многе изненадила.
„Разлог због ког сам дошао у Женеву да играм јесте тај што сам осетио да у овом тренутку не постоји боља припрема од играња мечева. Осећам да ми је потребно више мечева, један, два, три или, надам се, чеитир. То је добро за мене, да пронађем форму за Ролан Гарос. Такође, морам да се захвалим организаторима јер смо се ја и мој тим осетили добродошлим овде“, рекао је Ђоковић на конференцији и додао:
„Заиста се надам да ћу провести лепо време са публиком и породицом, како бих вратио овом турниру све што ми је дао“, јасан је светски број један.
Меч Новака Ђоковића и Јаника Ханфмана биће четврти према програму који су објавили организатори турнира у Женеви.
Пре српског аса и Немца на терену су од 11:30 Роберто Карбаљес Баена и Себастијан Баез, затим следи дуел Тејлора Фрица и Алекса Микелсена, а онда и сусрет Каспера Руда и Себастијана Офнера.
У случају да се ови мечеви заврше раније Новак свакако пре 18 часова неће изаћи на терен, а потенцијално би његов меч могао да почне и касније уколико киша направи пробпем што се већ догодило првог дана.
Први рекет света у првом колу турнира је био слободан, а у другом су се многи надали да ће играти против Ендија Марија, али Британац није имао снаге за Ханфмана.
Немачки тенисер никада раније није био Новаков противник, тренутно је 85. тенисер света и од почетка сезоне није остварио значајније резултате.
Уколико победи Новак ће у четвртфиналу играти против победника дуела Талон Грикспор - Денис Шаповалов.
СПОРТ
Новак: „Представљање Србије на Олимпијским играма – неупоредиво са било чим у каријери“
Коментар