- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак: „Представљање Србије на Олимпијским играма – неупоредиво са било чим у каријери“

© AP Photo / Trevor CollensНовак Ђоковић Србија Кина Јунајтед куп
Новак Ђоковић Србија Кина Јунајтед куп - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, и даље сања златну медаљу са Олимпијских игара, а прилику да тај сан коначно претвори у јаву имаће у Паризу због чега се увелико радује.
Још од прошле године Новак Ђоковић говорио је о томе колико ће му 2024. бити значајна због Олимпијских игара, а сада како се оне ближе еуфорија код српског аса расте.
„Освојио сам бронзану медаљу, било је то доста давно, 2008. у Пекингу. Имао сам највећу могућу част да носим српску заставу. Нисам имао то искуство са церемоније отварања Игара још од Лондона 2012. Надам се да ћу имати прилике да то опет поновим и да уживам у искуству Олимпијских игара, јер оне су као ништа друго. Представљати своју земљу је велика част и бити део најстаријег спортског такмичења, то се не може поредити ни са чим у мојој тениској каријери“, рекао је Новак за сајт ИТФ.
На претходним Играма први рекет света био је главна атракција међу свим спортисима, међутим колико год да је у томе уживао овога пута покушаће да се више фокусира на своју рутину како би направио што бољи резултат.
„Олимпијске игре су нешто посебно, и само бити у том селу, чини вас да се осећате посебно инспирисаним и поносним. Ипак, научићу из својих претходних искустава и покушати да одржим рутину како бих био у стању да одиграм најбоље што могу“, закључио је Ђоковић.
Олимпијске игре на програму су од 26. јула од 11. августа, а српски тим за Париз тренутно борји 85 чланова.
Пре Игара, Новак ће играти на турниру у Женеви, Ролан Гаросу и Вимблдону.
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2024
СПОРТ
Олгин сан о Ролан Гаросу се наставља – Српкиња после два сата срушила Румунку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала