ДРУШТВО

Проглашена ванредна ситуација на територији општине Владичин Хан због обилних падавина

На територији општине Владичин Хан данас је проглашена ванредна ситуација због обилних падавина на целој територији општине.
Sputnik
Припадници Ватрогасно-спасиличаких јединица Владичин Хан интервенисали су на седам црпљења воде, а у акцији је учествовало осам ватрогасаца-спасилаца који су користили две пумпе, саопштио је МУП.
Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП током дана интервенисали су и на помоћи становништву на црпљењу воде у Краљеву из гаражних просторија и дворишта, у Панчеву на неколико локација, у Пироту општина Бабушница на испумпавању воде из дворишта и штале, и у Чачку поред фирме Хидрокомерц у Лучанима, у Сокобањи из подрумских просторија туристичке организације.

Евакуисано девет особа

Од јуче, од почетка првих падавина, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а евакуисали су укупно девет особа — три у Ужицу, пет у Новом Пазару, једну у Врању.
Били су ангажовани и на 56 акција испумпавања воде — 17 у Новом Пазару, 19 у Шапцу, два у Ужицу, 11 у Врању, једном у Сокобањи, два у Краљеву, два у Панчеву, једном у Пироту и једном у Чачку.
Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП су били ангажовани и на пет интервенција уклањања стабала — једној у Сомбору, две у Бачу, једној у Беочину и једној у Новом Саду.
На 67 интервенција ангажовано је укупно 133 ватрогасца-спасиоца са 57 возила и 54 ватрогасних пумпи.
Иначе, данас током поподневних сати неколико села у околини Чачка и Горњег Милановца погодило је јако невреме праћено крупним градом. Невреме, праћено градом, погодило је и Ивањицу.
РХМЗ је издао хитно упозорење због јаких пљускова са грмљавином и градом на подручју Београда, Новог Сада и средњег Баната.
Како се наводи, пљускови и грмљавине, који се на подручју Србије очекују и у вечерњим сатима, локално бити праћени градом, олујним ветром у зони пљуска, великом количином падавина за кратко време, од 20 до 40 мм, понегде и више.
Интензивни пљускови очекују се и у Расинском, Топличком и Нишавском округу, али и у средњем Банату. У осталим крајевима краткотрајни пљускови и грмљавина биће локалног карактера.
Погледајте и:
Коментар