- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Проглашена ванредна ситуација на територији општине Владичин Хан због обилних падавина

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатрогасци - спасиоци
Ватрогасци - спасиоци - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
Пратите нас
На територији општине Владичин Хан данас је проглашена ванредна ситуација због обилних падавина на целој територији општине.
Припадници Ватрогасно-спасиличаких јединица Владичин Хан интервенисали су на седам црпљења воде, а у акцији је учествовало осам ватрогасаца-спасилаца који су користили две пумпе, саопштио је МУП.
Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП током дана интервенисали су и на помоћи становништву на црпљењу воде у Краљеву из гаражних просторија и дворишта, у Панчеву на неколико локација, у Пироту општина Бабушница на испумпавању воде из дворишта и штале, и у Чачку поред фирме Хидрокомерц у Лучанима, у Сокобањи из подрумских просторија туристичке организације.

Евакуисано девет особа

Од јуче, од почетка првих падавина, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а евакуисали су укупно девет особа — три у Ужицу, пет у Новом Пазару, једну у Врању.
Били су ангажовани и на 56 акција испумпавања воде — 17 у Новом Пазару, 19 у Шапцу, два у Ужицу, 11 у Врању, једном у Сокобањи, два у Краљеву, два у Панчеву, једном у Пироту и једном у Чачку.
Такође, припадници Сектора за ванредне ситуације МУП су били ангажовани и на пет интервенција уклањања стабала — једној у Сомбору, две у Бачу, једној у Беочину и једној у Новом Саду.
На 67 интервенција ангажовано је укупно 133 ватрогасца-спасиоца са 57 возила и 54 ватрогасних пумпи.
Иначе, данас током поподневних сати неколико села у околини Чачка и Горњег Милановца погодило је јако невреме праћено крупним градом. Невреме, праћено градом, погодило је и Ивањицу.
РХМЗ је издао хитно упозорење због јаких пљускова са грмљавином и градом на подручју Београда, Новог Сада и средњег Баната.
Како се наводи, пљускови и грмљавине, који се на подручју Србије очекују и у вечерњим сатима, локално бити праћени градом, олујним ветром у зони пљуска, великом количином падавина за кратко време, од 20 до 40 мм, понегде и више.
Интензивни пљускови очекују се и у Расинском, Топличком и Нишавском округу, али и у средњем Банату. У осталим крајевима краткотрајни пљускови и грмљавина биће локалног карактера.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала