РУСИЈА

Лавров: Одузимање пасоша Скоту Ритеру показало да су САД полицијска држава

Одузимање пасоша бившем америчком обавештајцу и војном аналитичару Скоту Ритеру је још један пример тога да су се Сједињене Америчке Државе претвориле у полицијску државу, Русија против тога ништа не може да предузме у правном смислу, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Sputnik
Према његовим речима, Скот Ритер није руски грађанин, нити је тражио руско држављанство и зато се са правног становишта ништа не може урадити.
„Али, нашу оцену није тешко погодити. Ово је још један пример, уз многобројне друге, који потврђује да су Сједињене Државе које себе називају лидером демократије у целом свету, одавно постале полицијска држава“, нагласио је Лавров.
Бивши амерички обавештајац Скот Ритер саопштио је да му је по налогу Стејт департмента одузет пасош приликом укрцавања у авион, те је због тога спречен да отпутује у Русију на Међународни економски форум у Санкт Петербургу.
Стејт департмент је поводом вести о инциденту са Ритером саопштио за Спутњик да не може да коментарише статус пасоша америчког грађанина.
РУСИЈА
„Помахнитала кампања“: Огласио се Кремљ о одузимању пасоша Скоту Ритеру
Погледајте и:
Коментар