- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Помахнитала кампања“: Огласио се Кремљ о одузимању пасоша Скоту Ритеру

© Sputnik / Vladimir VyatkinТројицка кула, Кремљ, Москва
Тројицка кула, Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
Пратите нас
Ако за бившег америчког обавештајца Скота Ритера не постоје ограничења за прелазак границе, спречавање његовог одласка на Међународни економски форум у Санкт Петербург је пример помахнитале кампање против било каквих контаката руских и америчких грађана, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Песков је подсетио да је Ритер бивши обавештајац и да се према томе на њега могу односити одређена ограничења која се тичу путовања у иностранство, нарочито „у непријатељску земљу“, јер је сада Русија за САД непријатељска држава и обрнуто.
„То је јасна ствар, то је готово пракса у свим земљама против бивших обавештајаца“, додао је портпарол и истакао да ако се на Ритера не односе оваква ограничења, онда је поступак Стејт департмента „још једна манифестација помахнитале кампање у циљу спречавања на све начине грађана САД да остваре било какве контакте са Руском Федерацијом“.
Песков је такође оценио да је у овој ситуацији потребно „једноставно знати детаље“ који нису познати, као и да не жели да „стихијски коментарише овај инцидент“.
Бивши амерички обавештајац Скот Ритер саопштио је да му је по налогу Стејт департмента одузет пасош приликом укрцавања у авион, те је тиме спречен да отпутује у Русију на Међународни економски форум у Санкт Петербургу.
Стејт департмент је поводом вести о инциденту са Ритером саопштио за Спутњик да не може да коментарише статус пасоша америчког грађанина.
Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2024
РУСИЈА
Захарова: У складу са којим амандманом Устава САД је одузет пасош бившем америчком обавештајцу?
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала