СПОРТ

Алкарас добио ролеркостер против Синера за финале Ролан Гароса

Јаник Синер и Карлос Алкарас одиграли су полуфинале Ролан Гароса које су многи назвали финалем пре финала, а у право финале прошао је Шпанац - 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3. Заиста је овај судар био прави тениски ролеркостер.
Sputnik
Алкарас ће у финалу играти против бољег из дуела Каспер Руд - Александер Зверев.
У првом сету је на терену Филип Шатрије био само један играч, а то је био Јаник Синер.
Од првог гема Синер је почео да доминира, узео је један сервис гем Шпанцу, потом још један, повео са 4:0 и на крају добио први сет са убедљивих 6:2.
И други сет је почео у истом маниру, Синер је повео са 2:0, а онда је Алкарас упалио моторе и преокренуо на 4:2 и тако најавио да се пробудио и да је спреман за борбу.
И баш када је Алкарас био у налету, уследио је Синеров одговор. Италијан је значајно подигао ниво игре, контролисао је меч и повео је са 2:1 у сетовима.
Да ролеркостер буде потпун, потрудио се Карлитос Алкарас који је добио четврти сет са 6:4 и било је јасно да ће блокбастер бити завршен у петом сету.
На крају је Алкарас показао већу снагу и добио је овај узбудљиви сусрет који можда може и да се опише као борба двојице претендената на тениски трон оног момента када Новак Ђоковић каже да је крај.
СПОРТ
Мекинро је уверен: „Распоред један од разлога што се Новак повредио“
Коментар