- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мекинро је уверен: „Распоред један од разлога што се Новак повредио“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTЏон Мекинро и Новак Ђоковић
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
Пратите нас
За повреду Новака Ђоковића нема сумње да је крива шљака на коју је српски ас упозораовао судију током целог меча са Франциском Серундолом. Међутим, Џон Мекинро, чувени амерички тенисер, сматра да великог удела у повреди има и распоред који је најбољем тенисеру света додатно отежао ситуацију.
Тачно је да се Новак Ђоковић дан после операције у Паризу огласио у врло добром расположењу, али тачно је и да још увек нисмо желели да га видимо како позира испред Ајфеловог торња јер то обично чини се пехаром по завршетку Ролан Гароса.
Овога пута такву слику није било могуће да гледамо, а за то како сматра Џон Мекинро можемо да „захвалимо“ организаторе Отвореног првенства Француске који су допустили да најбољи тенисер свих времена игра до три сата после поноћи, а потом и да игра на лошем терену.
„Велика грешка организатора је што су ставили 37-годишњег Новака Ђоковића на терен у 22.30 без размишљања колико би његов меч са Мусетијем могао да потраје. Временски услови су били јако лоши, били су у компикованој ситуацији. Разумем да су хтели да све постигну, али било је других солуција да се не убацује меч Бергса и Димитрова у програм. Новака је колено још мучило недељама, а после меча је легао да спава у седам ујутру и да се онда врати да игра дан и по касније. То је изазов за све. Борио се опет пет сетова, то је превише, чак и за Новака. Иако нисмо сто одсто сигурни, то је један од разлога што је повредио колено. У сваком случају, тако се не третира било који играч, а камоли најбољи на свету...", рекао је без задршке Мекинро за француски лист „Ле Фигаро“.
Потом је истакао да се у другом спорту слична ситуација никада не би догодила.
„Ово доноси само лош имиџ тенису. Кад је финале Светског првенства почело у 22.30?“, упитао је легендарни Американац.
Све грешке организатора постале су јасне када је Новак донео одлуку да се повуче, а онда само дан касније и да се оперише.
Одлука да меч Григора Димитрова и Зизу Бергса буде премештен на стадион „Филип Шатрије“ и тако поремети Новак и даље није разјашњена. У комплексу постоји још један стадион са кровом, али није јасно због чега њих двоијца нису могли да играју касније на том терену.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2024
СПОРТ
Лука није могао сам – Бостон демонстрирао силу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала