СВЕТ

Абас тражи хитну седницу СБ УН због израелског напада на избеглички камп

Палестински председник Махмуд Абас затражио је хитну седницу Савета безбедности УН због израелског напада на избеглички камп Нусеират у којем је погинуло више од 200 Палестинаца.
Sputnik
"Као одговор на ужасан масакр који су јутрос починиле израелске окупационе снаге у избегличком кампу Нусеират, председник Махмуд Абас је наложио палестинском специјалном представнику при УН да затражи хитан састанак Савета безбедности УН како би се разговарало о последицама крвопролића“, навела је палестинска агенција Вафа.
Додаје се да је Абас у контакту са релевантним арапским и међународним странама у циљу одржавања ове хитне седнице СБ УН.
Он је нагласио да међународна заједница мора хитно да интервенише како би зауставила трагедију палестинског народа у Појасу Газе и на Западној обали, пише Вафа.
Раније данас, у израелском бомбардовању кампа Нусеират убијено је 210 особа, а повређено је око 400 људи, према подацима палестинских власти у енклави.

Хамас: Неколико талаца убијено у израелској операцији у избегличком кампу

Портпарол Хамасове бригаде Ал-Касам, Абу Убајда, саопштио је да је неколико талаца убијено у израелској операцији спасавања заробљених у избегличком кампу Нусеират и оближњим подручјима у централном Појасу Газе, преноси Ројтерс.
Израелске власти су саопштиле да је данас преминуо командант антитерористичке јединице Јамам, 28-годишњи Јитав Лев Халеви, који је рањен током операције на Западној обали 4. маја, јавља Тајмс оф Израел. Ослобођени су Ноа Аргамани, Алмонг Меир Јан, Андреј Козлов и Шломи Зив, који су били у међу таоцима које је отео Хамас 7. октобра са музичког фестивала Супернова.
Коментар