- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Абас тражи хитну седницу СБ УН због израелског напада на избеглички камп

© Sputnik / Alexei DruzhininПредседник Палестине Махмуд Абас
Председник Палестине Махмуд Абас - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2024
Пратите нас
Палестински председник Махмуд Абас затражио је хитну седницу Савета безбедности УН због израелског напада на избеглички камп Нусеират у којем је погинуло више од 200 Палестинаца.
"Као одговор на ужасан масакр који су јутрос починиле израелске окупационе снаге у избегличком кампу Нусеират, председник Махмуд Абас је наложио палестинском специјалном представнику при УН да затражи хитан састанак Савета безбедности УН како би се разговарало о последицама крвопролића“, навела је палестинска агенција Вафа.
Додаје се да је Абас у контакту са релевантним арапским и међународним странама у циљу одржавања ове хитне седнице СБ УН.
Он је нагласио да међународна заједница мора хитно да интервенише како би зауставила трагедију палестинског народа у Појасу Газе и на Западној обали, пише Вафа.
Раније данас, у израелском бомбардовању кампа Нусеират убијено је 210 особа, а повређено је око 400 људи, према подацима палестинских власти у енклави.

Хамас: Неколико талаца убијено у израелској операцији у избегличком кампу

Портпарол Хамасове бригаде Ал-Касам, Абу Убајда, саопштио је да је неколико талаца убијено у израелској операцији спасавања заробљених у избегличком кампу Нусеират и оближњим подручјима у централном Појасу Газе, преноси Ројтерс.
Израелске власти су саопштиле да је данас преминуо командант антитерористичке јединице Јамам, 28-годишњи Јитав Лев Халеви, који је рањен током операције на Западној обали 4. маја, јавља Тајмс оф Израел. Ослобођени су Ноа Аргамани, Алмонг Меир Јан, Андреј Козлов и Шломи Зив, који су били у међу таоцима које је отео Хамас 7. октобра са музичког фестивала Супернова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала