Специјална операција у Украјини

Орбан: Ако Трамп победи у САД, Европа треба да се брзо припреми за преговоре Русије и Украјине

У случају победе некадашњег америчког лидера Доналда Трампа на предстојећим председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама доћи ће до прекида ватре у Украјини и почеће преговори Москве и Вашингтона, а Европа треба да размисли ко ће и како у том случају заступати њене интересе, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
Sputnik
Званичник је оценио да је неопходно да се Европа брзо припреми за ситуацију да ће пре или касније САД и Русија отпочети преговоре.
Такође, према његовим речима, Европа треба да се запита „где је њено место у тој расподели“, „ко ће представљати њене интересе и шта ће они подразумевати“.

„Мађарска не може на ово да одговори, јер наш метод рада као председавајућег Савета Европске уније није да управљамо Европом или доносимо одлуке уместо Немачке, Француске и Италије. Оно што ми можемо да урадимо и што је задатак актуелног председавајућег јесте да представимо предлоге. Значи, ми не одлучујемо, већ помажемо да двадесет седам премијера донесе одлуку“, истакао је Орбан у интервјуу ТВ М1.

Након састанка са Трампом у марту, Орбан је изјавио да је Трамп обећао да неће финансијски помагати Украјини ако буде реизабран, а без САД Европа не може да финансира сукоб и он ће се завршити.
Орбан је такође раније рекао да би Будимпешта желела да на власт у Америци поново дође Трамп и успостави мир у Источној Европи.
Трамп је са своје стране више пута истицао да би у случају његовог реизбора решио украјински сукоб за 24 часа.
СВЕТ
Трамп: Ако победим решићу сукоб у Украјини и пре инаугурације
Погледајте и:
Коментар