- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан: Ако Трамп победи у САД, Европа треба да се брзо припреми за преговоре Русије и Украјине

© Sputnik / Лола ЂорђевићВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
Пратите нас
У случају победе некадашњег америчког лидера Доналда Трампа на предстојећим председничким изборима у Сједињеним Америчким Државама доћи ће до прекида ватре у Украјини и почеће преговори Москве и Вашингтона, а Европа треба да размисли ко ће и како у том случају заступати њене интересе, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
Званичник је оценио да је неопходно да се Европа брзо припреми за ситуацију да ће пре или касније САД и Русија отпочети преговоре.
Такође, према његовим речима, Европа треба да се запита „где је њено место у тој расподели“, „ко ће представљати њене интересе и шта ће они подразумевати“.

„Мађарска не може на ово да одговори, јер наш метод рада као председавајућег Савета Европске уније није да управљамо Европом или доносимо одлуке уместо Немачке, Француске и Италије. Оно што ми можемо да урадимо и што је задатак актуелног председавајућег јесте да представимо предлоге. Значи, ми не одлучујемо, већ помажемо да двадесет седам премијера донесе одлуку“, истакао је Орбан у интервјуу ТВ М1.

Након састанка са Трампом у марту, Орбан је изјавио да је Трамп обећао да неће финансијски помагати Украјини ако буде реизабран, а без САД Европа не може да финансира сукоб и он ће се завршити.
Орбан је такође раније рекао да би Будимпешта желела да на власт у Америци поново дође Трамп и успостави мир у Источној Европи.
Трамп је са своје стране више пута истицао да би у случају његовог реизбора решио украјински сукоб за 24 часа.
Кандидат в президенты от Республиканской партии, бывший президент Дональд Трамп выступает на предвыборном митинге в Уайлдвуде, штат Нью-Джерси - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2024
СВЕТ
Трамп: Ако победим решићу сукоб у Украјини и пре инаугурације
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала