СПОРТ

Јокић и Орлови ухватили залет – победа „иза затворених врата“

Кошаркашка репрезентација Србије одиграла је прву припремну утакмицу пред Олимпијске игре и савладала Холандију са 90:74 иза затворених врата Београдске арене.
Sputnik
У тиму Србије Урош Плавшић постигао је 19 поена уз шест скокова за 14 минута игре, Никола Милутинов је додао 17 кошева уз три ухваћене лопте, док је Никола Јокић за 20 минута постигао два поена, 10 асистенција и девет скокова.
„Домаћин Србија није желела да омогући пренос уживо, јер се тим припрема за Олимпијске игре и зато своје тактичке карте држи за себе. Једино што можемо да коментаришемо је резултат који каже да Холандија једноставно није довољно стегла одбрану. Србија је погодила 70 одсто својих шутева за два“, пишу Холанђани.
Осим Николе Јовића, селектор Пешић је у протоколу имао све играче који су тренутно на припремама, али је одлучио да не користи четворицу – Јарамаз, Раданов, Ристић и Покушевски нису улазили у игру, док је Гудурић на терену провео тек нешто више од два минута.
Дакле, Плавшић је убацио 19 поена и додао шест скокова, Богдановић шест поена и толико асистенција, Маринковић осам поена, Добрић 11, Јокић два поена, 10 асистенција и девет скокова, Мицић четири поена и пет асистенција, Давидовац седам поена, Аврамовић такође седам, а Милутинов 17.
Шут за три поена нашег тима био је 28 одсто (7/25). Најбољи тројкаш био је Огњен Добрић који је гађао 3/4, док је Василије Мицић шутирао неславних 1/7. Нису се прославили ни Богдановић са 0/3 и Давидовац 1/4. Али, тек су почеле припреме, биће то све боље.
Такође, може да радује бројка од 30 тимских асистенција, од чега је само Јокић имао 10, Богдан шест, а Мицић пет.
Србија ће први званични пријатељски меч играти 12. јула против Француске у Лиону. Екипа одатле иде у Абу Даби, где ће се састати са Аустралијом 16. јула и репрезентацијом САД дан касније.
ЕУРО 2024
Французи избацили Португалце на пенале и иду на Шпанце у полуфиналу!
Коментар