СПОРТ

„Демон“ чека Ђоковића или Рунеа – Фриц после спектакуларног преокрета победио Зверева

Алекс Де Минор, Аустралијанац чији је надимак Демон, пласирао се у четвртфинале Вимблдона победом над Французом Артуром Фисом 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. Аустралијанац ће у наредној рунди играти против победника дуела Новак Ђоковић - Холгер Руне. После Алекса, славио је Тејлор Фриц и то после преокрета против Саше Зверева 4:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:3.
Sputnik
Није Алекс Де Минор дозволио изненађење и одиграо је одличан меч против Артуса Фиса који је успео да освоји један сет.
У прва два аустралијски тенисер био је самоуверен и сигуран у своју игру, рутински је дошао до 3:0 уз два брејка и ова сачувао до краја сета. Фис са друге стране није могао да дође до брејк лопте.
Није Де Минор добро отворио други сет, а то је Француз искористио и одузео му је сервис гем. Међутим, Алексу није требало пуно времена да се пробуди, вратио је брејк, а потом направио још један који му је осигурао вођство од 2:0.
Стечену предност у трећем сету није сачувао и зато је морао да одигра још један, а онда је у том четвртом виђено чак шест брејкова, од тога четири у користи Аустралијанца.
Де Минор ће се за полуфинале борити против победника дуела Новак Ђоковић - Холгер Руне, а своје место у полуфиналу тражиће и Лоренцо Мусети који је победио Мпешија Перикарда резултатом 4:6, 6:3, 6:3, 6:2.
Против Италијана у четвртфиналу играће Тејлор Фриц који је после маратона од скоро четири сата успео да преокрене меч против Саше Зверева. Далелко бољи је био немачки тенисер руског порекла у прва два сета. У кључном моменту је током првог сета направио брејк, да би у другом отпор Американца сломио у тај-брејку.
Потом је проиграо Фриц у трећем сету. Најпре је пропустио прву брејк шансу, али је касније успео да искористи другу. После тога није посустајао и у тај-брејку четвртог сета био је изузетно доминантан.
СПОРТ
Звезда после преокрета победила шампиона Русије
Коментар